Třtinový cukr

První třtinový cukr dovezený po křižáckých válkách byl velmi drahý a považoval se spíš za lék. Nahradil ale med až do nástupu řepného cukru v roce 1802, kdy byl otevřen první cukrovar. Třtinový cukr vzniká vařením a zchlazením šťávy lisované ze stébel cukrové třtiny. Už vylisovaná stébla se pak žvýkají nebo používají k topení, pro výrobu papíru, lepenky či umělé hmoty. Fair trade bio třtinový cukr z Paraguaje je vyrobený s ohledem na člověka i přírodu, bez použití chemikálií a barviv. Oproti řepnému cukru je méně kalorický, má bohatší chuť, obsahuje vitamíny a hlavně enzymy, které tělu pomáhají třtinový cukr využít.

Fair trade bio třtinový cukr z Paraguaye, 500 g
63 Kč bez DPH
72 Kč

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

FO210505
bio fairtrade trtinovy cukr 2000g
213 Kč bez DPH
245 Kč

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

FO212004
2 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení