První třtinový cukr dovezený po křižáckých válkách byl velmi drahý a považoval se spíš za lék. Nahradil ale med až do nástupu řepného cukru v roce 1802, kdy byl otevřen první cukrovar. Třtinový cukr vzniká vařením a zchlazením šťávy lisované ze stébel cukrové třtiny. Už vylisovaná stébla se pak žvýkají nebo používají k topení, pro výrobu papíru, lepenky či umělé hmoty. Fairtrade Bio třtinový cukr z Paraguaje je vyrobený s ohledem na člověka i přírodu, bez použití chemikálií a barviv. Oproti řepnému cukru je méně kalorický, má bohatší chuť, obsahuje vitamíny a hlavně enzymy, které tělu pomáhají třtinový cukr využít.

bio fairtrade trtinovy cukr 250g
41 Kč
(35,70 Kč bez DPH)

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

Skladem 
Detail
Kód: 21025
bio fairtrade trtinovy cukr 500g
73 Kč
(63,50 Kč bez DPH)

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

Skladem 
Detail
Kód: 21050
bio fairtrade trtinovy cukr 1000g
129 Kč
(112,20 Kč bez DPH)

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

Skladem 
Detail
Kód: 21100
bio fairtrade trtinovy cukr 2000g
242 Kč
(210,40 Kč bez DPH)

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

Skladem 
Detail
Kód: 21200
4 položek celkem