Třtinový cukr

První třtinový cukr dovezený po křižáckých válkách byl velmi drahý a považoval se spíš za lék. Nahradil ale med až do nástupu řepného cukru v roce 1802, kdy byl otevřen první cukrovar. Třtinový cukr vzniká vařením a zchlazením šťávy lisované ze stébel cukrové třtiny. Už vylisovaná stébla se pak žvýkají nebo používají k topení, pro výrobu papíru, lepenky či umělé hmoty. Fair trade bio třtinový cukr z Paraguaje je vyrobený s ohledem na člověka i přírodu, bez použití chemikálií a barviv. Oproti řepnému cukru je méně kalorický, má bohatší chuť, obsahuje vitamíny a hlavně enzymy, které tělu pomáhají třtinový cukr využít.

Fair trade bio třtinový cukr z Paraguaye, 500 g
63 Kč bez DPH
70 Kč

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

FO210505
bio fairtrade trtinovy cukr 2000g
213 Kč bez DPH
239 Kč

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro...

FO212004
2 položek celkem
Zpět do obchodu