Bio třtinový cukr, 500 g Fair trade

Třtinový cukr z Paraguaje světle zlaté barvy, medové vůně a karamelové chuti s přirozeným obsahem cenných enzymů pro jeho lepší strávení.

Skladem
Kód: FO210505
70 Kč 63 Kč bez DPH 140 Kč / 1 kg
Kategorie: Třtinový cukr

Bio Fairtrade třtinový cukr z Paraguaje má světle zlatou barvu i typickou medovou vůni a karamelovou chuť. Díky hrubosti krupice se hodí na nejrůznější použití jako je slazení kávy, čaje nebo cereálií, je vhodný do pečiva a cukroví i ke slazení kompotů, marmelád a ovocných šťáv. Je velmi vhodný do nejrůznějších koktejlů, ve kterých svou rafinovanou sladkostí nepřekryje ostatní chutě.

Oproti běžnému bílému cukru je surový třtinový cukr méně kalorický, méně zatěžuje lidský organizmus a je nutričně bohatší. Obsahuje řadu minerálních látek, vitamínů skupiny B a hlavně cenných enzymů, které pomáhají dobrému strávení a využití třtinového cukru.

Tento bio třtinový cukr se zpracovává ihned po sklizni přímo v Paraguaji s využitím pouze přírodních procesů postupem, který místní životní prostředí zatěžuje jen minimálně. Po sklizni cukrové třtiny drobnými pěstiteli ze sdružení LA FELSINA se rostliny lisují a získaná šťáva vaří a chladí. Čištění probíhá pouze sedimentací a filtrací a výsledný třtinový cukr neobsahuje žádné zbytky umělých chemických činidel. Ty se totiž při zpracování nepoužívají. Certifikace Fairtrade pak zajišťuje, že pěstitelé dostali za svůj kvalitní produkt důstojně zaplaceno.

Pokud už sladíte, slazením naším bio třtinovým cukrem potěšíte své chuťové buňky a zároveň uděláte i něco pro své zdraví.

 

Složení: Bio cukr třtinový nerafinovaný (100 %). Bez lepku, vhodné pro vegany.
Uchovávejte v suchu a chladu.

 

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku:

 Energetická hodnota: 1668 kJ/398 kcal
 Tuky: 0 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
 Sacharidy: 99,3 g
      z toho cukry: 97,5 g
 Vláknina: 0,2 g
 Bílkoviny: 0 g
 Sodík: 0,3 mg
 Vápník: 20 mg
 Železo: 0,3 mg

 české bio logo  evropské bio logo 

CZ-BIO-003

 FT

Certifikováno Fairtrade.


 

 Sůl je obsažena pouze v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku. 

Zpět do obchodu